Polityka prywatności

/Polityka prywatności

Polityka prywatności i Polityka Cookies

Dane osobowe:
Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. informujemy, że szanując prawa Użytkowników naszej strony internetowej oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych Fundacja Inicjatyw Akademickich zobowiązuje się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy i współpracownicy Fundacji, mający styczność z danymi osobowymi zostali odpowiednio przeszkoleni w tym zakresie.

Dane osobowe pozyskiwane są w celu utrzymywania kontaktów z klientami oraz osobami zainteresowanymi otrzymywaniem aktualnych informacji na temat działalności Instytutu oraz jego aktualnej oferty handlowej a także w celu realizacji działań wynikających z celów statutowych, zgodnie z art. 7 pkt. 5 ustawy z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 ze zm.).

Jednocześnie zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. Instytut Rozwoju Szkolnictwa Wyższego oświadcza, że:
1. Administratorem danych jest Instytut Rozwoju Szkolnictwa Wyższego w Lublinie, z siedzibą: ul. Dobrzańskiego 1, lok. I.2 20-262 Lublin;
2. Dane będą przetwarzane wyłączenie zgodnie z określonym celem i nie będą przekazywane innym administratorom danych bez zgody użytkownika;
3. Każdej osobie, której dane zostały zapisane w bazie IRSW przysługuje prawo dostępu do treści danych oraz ich poprawiania oraz prawo wniesienia umotywowanego pisemnego sprzeciwu wobec
przetwarzania danych;
4. Po ustaniu celu przetwarzania dane zostaną usunięte;
5. Podanie danych jest dobrowolne.

Newsletter:

Każdy Użytkownik strony jeśli tylko chce być informowany o ciekawych wydarzeniach i bieżących działaniach Instytutu może zostać abonentem newslettera. Przystąpienie do newslettera jest dobrowolne i w każdej chwili można się z niego wypisać.

Zapisując się do newslettera Fundacja Inicjatyw Akademickich, użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych zgodnie z Polityką Prywatności oraz zgodę na przesyłanie przez Instytut Rozwoju Szkolnictwa Wyższego informacji handlowych drogą elektroniczną.

Drogi Użytkowniku!

W ramach witryny fia.lublin.pl stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.

Ciasteczka to małe pliki tekstowe, które są wysyłane przez serwis internetowy, a następnie zapisywane na komputerach, laptopach lub smartfonach Użytkowników, aby ułatwić im korzystanie ze stron www. Więcej informacji o ciasteczkach.

Ciasteczka w naszym serwisie są wykorzystywane przede wszystkim w celu:

• zapewnienia poprawnego funkcjonowania serwisu,
• utrzymania sesji w przypadku zalogowanych Użytkowników (brak potrzeby logowania na każdej podstronie serwisu),
• zachowania ustawień Użytkownika związanych z wyświetlaniem serwisu,
• zbierania danych statystycznych.

Równocześnie informujemy, że serwis irsw.pl nie wykorzystuje ciasteczek do identyfikacji, śledzenia lub zbierania danych osobowych Użytkowników.

Uwaga: Każdy Użytkownik może zablokować ciasteczka z poziomu przeglądarki internetowej. Należy jednak pamiętać, że zmiana ustawień może być przyczyną błędnego wyświetlania serwisu.

Szczegółowe informacje o sposobie zarządzania ciasteczkami znajdziesz na stronach internetowych wybranych przeglądarek.